Dutch Quality Gardens


 

Logo DQG OrganisatieEr zijn meer dan 5000 bedrijven ingeschreven als hoveniersbedrijf. De Tuinen van Appeltern hebben een profiel opgesteld waaraan goede ontwerpers en hoveniers moeten voldoen.
Ons bedrijf is als een van de eerste bedrijven geselecteerd omdat wij konden voldoen aan de diverse strenge selectiecriteria :
•Een bovengemiddelde ontwerpcreativiteit
•Een gestructureerde organisatie
•Een maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemerschap
•Een overzichtelijke en klantvriendelijke werkwijze
•Een uitgesproken liefde voor het vak
•Het vermogen om zowel te luisteren als helder te communiceren
•Een innovatie drive
•Een ultime interesse om de tuincultuur te bevorderen

dqg-hovenier-trendy-tuinenMet trots dragen wij dan ook het predikaat “Dutch Quality Gardens-hovenier” Voor ons een bevestiging van onze uitstekende dienstverlening op het gebied van kwaliteit, creativiteit en ambitie. Voor u de zekerheid dat u met inspirerende vakmensen te maken heeft. Elk uur van de dag zijn wij bezig met tuinen en tuinieren, waarbij we continu op zoek zijn naar nieuwe ideeën. Daarom is ook de relatie met De Tuinen van Appeltern en de samenwerking met andere Dutch Quality Gardens Hoveniers voor ons erg belangrijk. De Tuinen van Appeltern is het grootste en meest veelzijdige tuinideeënpark van Europa, waar we steeds met de nieuwste ontwikkelingen voor de totale tuininrichting kennis kunnen maken.

Het ontstaan
In eerste instantie was Appeltern op zoek naar een geschikte partij die kon worden aanbevolen als bezoekers in het park vakkundige hulp zochten voor hun ontwerp of tuinaanleg. Daar een dergelijke organisatie destijds niet voorhanden was besloot De Tuinen van Appeltern zelf een netwerk te gaan bouwen. In het hele land werden hoveniersbedrijven getoetst op vakkennis, ambitie, ontwerpcreativiteit, bouwkundigheid en ervaring. Inmiddels ontvingen 48 bedrijven in Nederland het zo begeerde predicaat.

Dutch Quality Gardens alleskunners
Een ‘Appeltern’ hovenier moet van alle markten thuis zijn. Zij moeten kunnen ontwerpen, bestraten, metselen, timmeren, snoeien, gazonzoden leggen, zaaien en inplanten. Daarbij moet hij verstand hebben van grondbewerking, bemesting, beregening, plagen, ziektes, verlichting en beveiliging. Een Dutch Qualtity Gardens Hovenier is milieubewust, heeft respect voor de natuur en gaat voor duurzaamheid. Toch is zijn belangrijkste kwaliteit: zijn vermogen om een tuin te creëren die bij u past. Tuinen van een Dutch Quality Gardens voldoen per definitie aan de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk.

Een eigen identiteit
De Dutch Quality Gardens Hoveniers hebben weliswaar allemaal hetzelfde hoogwaardige kwaliteitsniveau maar daarmee zijn hun producten beslist niet standaard. Integendeel, elke hovenier bezit een eigen identiteit die wordt gekoesterd en gestimuleerd. Dutch Quality Gardens is juist op zoek naar innovatieve bedrijven die ook buiten de gebaande paden durven te treden zodat zij daarmee samen met hen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de doorontwikkeling van de tuincultuur.