Inzamelen taxussnoeisel

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen aan deze ziekte. Door de inzameling van taxussnoeisel kunnen wij iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. De taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden zijn wij met ons kleine, hechte team hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hiermee dragen wij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel. U kunt hierbij helpen!

Onze taxusinzameling is gestart in 2009. De bekendheid van de taxusinzameling is inmiddels zo groot geworden, dat wij de mogelijkheid hebben gekregen, om uit te groeien tot een professionele ANBI stichting.

Ook in 2021 zijn wij als Trendy Tuinen wederom een inzamelpunt voor al uw taxussnoeisel. Ons inzamelpunt is Oliviersweg 99, 5061 PL Oisterwijk.

Jong Knipsel

Wij zamelen alleen de eenjarige scheuten in van de Taxus Baccata. Het taxussnoeisel (de scheuten) mogen een maximale lengte hebben van 20-30 centimeter. En alleen afkomstig zijn van een haag of struik die ieder jaar wordt gesnoeid.
Bij een haag die niet ieder jaar gesnoeid wordt ontstaat houtvorming. Helaas kunnen wij dat gedeelte van de taxushaag niet gebruiken.

Zuiver Taxussnoeisel

Het taxussnoeisel dient zoveel als mogelijk vrij te zijn van takken, zand en blad. Wanneer het snoeisel vermengt wordt met deze materialen is het mogelijk onbruikbaar voor onze taxusinzameling. Als de chauffeurs bij aankomst toch constateren dat het te veel bevuild is met deze materialen, dan kunnen zij het snoeisel helaas niet meenemen.

Het is belangrijk dat u de haag snoeit op een schone ondergrond. Hiervoor zijn speciale opvang zeilen verkrijgbaar. De zeilen zijn 5 meter x 1,30 meter. Bereken met onze speciale tassen en zeilen calculator hoeveel materialen u nodig heeft. Binnen ons werkgebied kunt u deze materialen gratis bij ons afhalen maar onder andere ook een Boerenbond of Welkoop vestiging. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *