Aanleg en Onderhoud

Aanleg (verandering of renovatie)

Als ontwerp en begroting zijn besproken en goedgekeurd, kan de daadwerkelijke aanleg beginnen. Aangezien tuinieren een heerlijke hobby is, kunt u besluiten deze aanleg geheel zelf uit te voeren. Maar niet iedereen beschikt over voldoende vrije tijd of groene vingers, en misschien kunt u wel genieten van een mooie tuin, maar heeft u er gewoon geen zin in om zelf de schop in de grond te steken.

Dan staat er een team van geschoolde en enthousiaste vakmensen klaar om voor u de handen uit de mouwen te steken. En hoveniers zijn niet zo maar tuinmannen die planten in de grond zetten, nee een hoveniers is te vergelijken met een aannemer in de bouwwereld. Het zijn allround vakmensen, die alles kunnen, zoals bijvoorbeeld metselwerken, timmerwerk, bestratingen (van eenvoudig tegelwerk tot fijne sierbestrating), installatie van electra en beregening, aanleg van drainage, grondwerk, grondverbetering, vijveraanleg, etc., etc. Natuurlijk wordt er soms wel eens gebruik gemaakt van de diensten van derden, maar wij blijven verantwoordelijk en de totale aanleg is bij ons in goede handen.

Om de kwaliteit van de uitvoering naar u toe zo goed mogelijk te kunnen werken we veel samen met De Tuinen van Appeltern en met een vijftigtal hoveniers, verspreid door heel Nederland, die hier ook mee samenwerken. Op basis van kwaliteit, creatieve ontwerpkunst, vakmanschap en ambitie werken deze bedrijven met eenzelfde visie. Als collectief werken we samen onder de noemer van Appeltern Tuinexpert, waarbij tevens ook jaarlijks de lat een stukje hoger zal worden gelegd.

Hierdoor bent u verzekerd van het mooiste en beste resultaat voor ontwerp en aanleg van uw tuin. Zowel de werkzaamheden, de geleverde materialen en de beplanting worden door ons gegarandeerd. De exclusief geselecteerde ontwerpers en hoveniers maken het verschil duidelijk. Er wordt tenslotte al genoeg afgerommeld in de Nederlandse tuin, en dat is jammer. Niet alleen vanwege al dat weggegooide geld, maar vooral ook omdat tuinbezitters op deze manier onvoldoende plezier krijgen in de tuin. In plaats van enthousiaster te worden, neemt het tuinplezier er juist mee af. En dat trachten wij nu altijd te voorkomen en dit alles begint al met een goede voorlichting.

Onderhoud

Is de tuin eenmaal aangelegd, dan begint het werk pas.

Elke tuin vergt onderhoud, onderhoudsvrije tuinen bestaan niet, hooguit onderhoudsvriendelijke of onderhoudsarme tuinen. Al naar gelang u tuinliefhebber bent en/of voldoende tijd heeft voor de tuin hoeft tuinonderhoud geen probleem te zijn. Ontbreekt de liefde, de kennis of de tijd dan heeft u vaak hulp nodig en net als bij de aanleg van de tuin, is ook het tuinonderhoud bij ons in goede handen en ook hier kan maatwerk geleverd worden inspelend op de behoefte die u heeft.