Historie

Bloemenmagazijn FLORA Oisterwijk, Jos Kepers
Trendy Tuinen  is ontstaan uit Hoveniersbedrijf Jos Keepers en uit het vroegere Bloemenmagazijn Flora en bestaat sinds 1934.

Bloemenmagazijn FLORA Oisterwijk, Jos KepersGrondlegger van het huidige bedrijf is A.J.A ( Jos ) Keepers, die in 1934 het hoveniersbedrijf startte met als eerste klant de plaatselijke huisarts, waar hij voor halve dagen de vaste tuinman was. Tegelijkertijd startte hij ook de winkel op voor de verkoop van bloemen en planten, alwaar zijn vrouw J.M. Kepers-Horres de scepter zwaaide. Maar het groene vak was ook bij hem bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten want ook zijn vader Henricus was reeds sinds 1905 zelfstandig boomkweker in Oisterwijk, na te zijn begonnen als knecht in Oudenbosch en later in Haaren bij M.van de Oever & Zn.,die hem een contract aanbood als specialist in het occuleren van rozen. In 1938 werd het toenmalige bedrijf uitgebreid met ca. 4000 mtr2 grond    ( in erfpacht ) en werd ook met de eigen kweek van planten en bloemen begonnen:

Hoveniersbedrijf Jos Keepers

  • voor verkoop in de eigen winkel
  • voor het hoveniersbedrijf en gebruik in tuinen
  • voor handelsverkoop aan veiling en derden

Zowel winkel alsook kwekerij en hoveniersbedrijf zijn in de loop der jaren 3 maal verhuisd, vrijwillig dan wel via onteigening.

Tuin & Trend, Jos KepersTuin & Trend
Sinds 1969 is J.A.L ( Jos ) Keepers werkzaam in de zaak en in 1970 heeft een splitsing plaatsgevonden van het oorspronkelijke bedrijf in Hoveniersbedrijf Jos Keepers en Bloemsierkunst Kees Nagel. Het hoveniersbedrijf en de kwekerij gingen vanaf toen als zelfstandige firma verder op de toenmalige locaties aan het Rijpperdapad, de Graaf Bernadottelaan en de Kap. Huyberslaan. De nadruk kwam hierbij meer en meer te liggen op de aanleg en Tuin & Trendonderhoud van tuinen en minder op kweken. Het echte kweken van planten vanuit zaad of stek werd steeds minder, de kwekerij werd meer en meer benut voor het doorkweken jonge aanplant naar volwassen planten en als voorraadbuffer van planten ten behoeve van gebruik door het hoveniersbedrijf of voor rechtstreekse verkoop aan particulieren.

Vanwege wijziging bestemmingsplan dorpskern zijn we in 1998 verhuisd naar de Kreitenstraat.

Trendy TuinenDe gewenste combinatie, advies- en ontwerpbureau + hoveniersbedrijf + verkoopcentrum, bleek aldaar mede door de arbeidsintensiteit van het verkoopcentrum, niet het benodigde resultaat te kunnen behalen. Vandaar dat we hebben gezocht naar een nieuwe vestigingsplaats, en deze vonden we aan de Spreeuwenburgerweg 90 te Oisterwijk. Dat was onze thuisbasis van waaruit we dagelijks starten naar de verschillende projecten in Midden-Brabant.

Vanaf 1 september 2016 heeft J.C. Kepers het roer overgenomen. Ook de naamgeving van het hoveniersbedrijf is inmiddels veranderd, en wel in Trendy Tuinen.

Trendy TuinenKortom, weer terug naar onze roots, alleen ontwerpen, aanleggen en onderhouden van unieke tuinen. Uniek, omdat elke tuin apart en op maat wordt gemaakt voor onze opdrachtgever. Creativiteit, kwaliteit, vakmanschap en liefde voor de natuurlijke omgeving zijn daarbij de pijlers, waarop de totale filosofie van Trendy Tuinen is gebouwd. Om deze creativiteit en kwaliteit te kunnen waarborgen en werken we samen met De Tuinen van Appeltern, en met een groep enthousiaste hoveniers door heel Nederland, onder de noemer van Appeltern Tuinexpert. Steeds opnieuw worden organisatie, vakmanschap en kennis, arbozorg en milieu in een continu proces up-to-date gehouden middels scholing, workshops, studieclubs en ervaringsuitwisselingen met collega’s bij de Tuinen van Appeltern en binnen de branche-organisatie VHG.

De huidige bedrijfslocatie is gevestigd aan de Oliviersweg 99 in Oisterwijk. Hier zijn we alleen te bezoeken op afspraak.