Advies en Ontwerp

Advies

U bent of wordt bezitter van een tuin, dan bent u een gelukkig mens. Al vraagt een tuin natuurlijk ook een zekere aandacht en brengt het ook werk met zich mee, maar voor velen is dit een zeer ontspannende bezigheid en geniet men van elk moment dat men buiten kan zijn. En is het werk op zich voor de meeste geen probleem, soms is de manier waarop men iets moet aanpakken dat wel. Hoe en wanneer iets moet gebeuren in de tuin zijn dan bekende vragen, of het nu gaat over het onderhoud van het gras, het snoeien van een struik of de aanleg van een terras, een vijver of verlichting.

En aangezien éénzelfde vraag gesteld voor verschillende tuinen of door verschillende mensen niet altijd hetzelfde antwoord op hoeft te leveren, is het inwinnen van een goed advies van vakmensen soms onontbeerlijk.

Schroom daarom niet om te vragen, tenslotte staat vragen bij ons nog altijd vrij. En wij zullen u graag adviseren, een eerste kennismakingbezoek is geheel vrijblijvend.

Ontwerp

Wilt u uw tuin gaan aanleggen, veranderen of renoveren, dan begint dit altijd met het maken van een plan van aanpak. Geen enkel tuinplan kan

zomaar uit een lade worden gehaald of gekopieerd worden van een andere tuin, de omstandigheden zijn vaak toch iets anders en ook uw eigen eisen of wensen verschillen vaak. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de afmetingen van de tuin, de architectuur van het huis, de omgeving alsook allerlei andere mogelijkheden en beperkingen van de natuur. Voor u zelf moet u zich goed afvragen wat precies uw wensen zijn, oriënteer u goed en laat u uitgebreid informeren. Door onze samenwerking met De Tuinen van Appeltern adviseren wij altijd om ook daar eens te gaan kijken om ideeën op te doen en om u alvast te oriënteren over de te gebruiken materialen, en ook wij kunnen u vooraf al de nodige nuttige tips verstrekken.

Elke situatie vraagt zijn eigen aanpak:

  • Wij beginnen dan ook altijd met een inventarisatiegesprek, waarin u uw eigen ideeën, wensen en eisen kunt uitspreken.     Een tuin is geen concreet object, het is een gevoel of  beleving, het is sfeer. Dit gevoel te omschrijven kan men met behulp van foto’s of bijv. tuinbladen waar men een bepaald idee heeft gezien. Daarom ook geven wij u entreekaarten voor De Tuinen van Appeltern, omdat u daar al vooraf inspiratie kunt opdoen. Om die persoonlijke sfeer te proeven voeren wij ook het eerste gesprek het liefste bij de mensen thuis, waar we al aan kleine dingen kunnen merken hoe  en leeft en wanneer men zich prettig voelt.
    Dit eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend en mede bedoelt om ook te kijken of we samen verder willen gaan om uw tuinplannen te realiseren
  • Indien u vervolgens een ontwerpopdracht geeft dan is het inventarisatiegesprek een eerste basis om een ontwerpvoorstel te maken en dit aan u te presenteren en te bespreken, tijdens welk gesprek soms kleine aanpassingen nodig zijn. Uiteindelijk volgt hieruit een definitief ontwerpplan voor de tuin
  • Met het ontwerpplan ontvangt u ook een op onderdelen gespecificeerde begroting met een werkomschrijving van hoe het ontwerp gerealiseerd zou moeten worden en wat de bijbehorende kosten daarvoor zijn. Is er bij het eerste ontwerpvoorstel nog sprake van een aantal stelposten, dan kan dit bij een definitief ontwerp ook een definitieve offerte zijn, waarin alle werkzaamheden en te leveren materialen zijn omschreven.
  • Na presentatie van het definitieve ontwerpplan moet er nog een beplantingsplan gemaakt worden. De presentatie daarvan kan soms wel eens verschillen. Men kan vooraf een compleet uitgewerkt beplantingsplan krijgen, dit gebeurt in elk geval als u zelf de aanleg wilt gaan uitvoeren.
  • Laat u de uitvoering aan ons over dan kan dit plan ook achteraf worden gepresenteerd en wordt er door ons gewerkt met een voorlopig plan waarin nog ruimte wordt gelaten voor het ter plaatse arrangeren of leggen van bepaalde accenten.
  • Maar altijd heeft u vooraf inzage cq. inspraak in de plantkeuze en het kleurgebruik

Onderstaand geven we u de richtprijzen voor de ontwerptarieven zoals wij deze hanteren, deze richtprijzen zijn inclusief btw. De kosten van een beplantingsplan komen overeen met de kosten van een ontwerpplan, maar aangaande het beplantingsplan worden deze tarieven soms aangepast, dit is mede afhankelijk van de uiteindelijke uitvoering van de gehele aanleg.

Appeltern ‘vanaf’ ontwerptarieven 2023
oppervlakte in m²                      Ontwerpplan
0 – 100                                           € 460,00
100 – 200                                      € 575,00
200 – 400                                      € 670,00
400 – 800                                      € 760,00
800 – 1000                                   € 850,00
> 1000                                           op aanvraag

Om een gedetailleerd beplantingsplan te laten maken, kunt u als indicatie bovenstaande tarieven hanteren.