Help, mijn tuin droogt uit!

In deze zomer, waarin het goede weer maar blijft aanhouden, en er al wekenlang geen regen wil vallen, moet de aandacht voor het watergeven in de tuin automatisch groter worden.

Heeft men niet voor een goede watervoorziening gezorgd, dan kun je op dit moment eigenlijk alleen maar proberen er het beste van te maken en hopen dat er spoedig een keer een echte regendag komt. Want tegen de huidige omstandigheden is handmatig bijna niet te sproeien.
Niets doen is echter ook geen optie, en dus is voldoende water geven echt wel nodig. Als u water geeft houdt dan wel rekening met onderstaande.

* Liever 1x / week veel water geven dan iedere dag een beetje. Laat de sproeier gerust 1,5 tot 2 uur op 1 plek staan, anders heeft het geen zin en verdampt het water voordat het wordt opgenomen.
* water geven of beregenen kun je het beste ’s morgens vroeg of ’s avonds na zonsondergang, want in de volle zon verdampt het water nog veel sneller.
* ’s morgens water geven verdient echter de voorkeur, want ’s avonds blijft het gewas te lang nat en heb je meer kans op schimmels.

Dit is voor nu de actualiteit. Betere en definitieve oplossingen om het waterprobleem in uw tuin voor de toekomst goed en op verantwoorde manier op te lossen, willen we graag apart met u bespreken. Tenslotte is iedere tuin anders en moet per tuin gekeken worden naar de meest praktische oplossing.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *