Nieuwsbrief juni 2016

Exclusief geselecteerd is voortaan Dutch Quality GardensDutch Quality Gardens

Het samenwerkingsverband van ontwerpers en hoveniers met de Tuinen van Appeltern hebben  gekozen voor een nieuwe naam, die beter aansluit bij de creativiteit en de kwaliteit van aanleg, alsook  bij de samenwerking onderling en met de Tuinen van Appeltern zelf. Met een ontwerper / hovenier van Dutch Quality Gardens zit men aan de bron van alle kennis en inspiratie over tuinbeleving en tuincomfort. De 4 basisvoorwaarden voor Tuingeluk zijn onlosmakelijk de garantie voor het goede tuingevoel en bij de Tuinen van Appeltern, zijnde de grootste tuinenshowroom van Nederland en Europa, kunt u dit goede tuingevoel beleven in de meer dan 200  voorbeeldtuinen.

 

U bent van harte uitgenodigd in De Tuinen van Appeltern tijdens Woon & Lifestylebeurs FLEURIG  van zondag 12 juni t/m zondag 19 juni aanstaande.

 

FleurigFleurig Huis en Tuin is een bijzondere buitenbeurs op het gebied van lifestyle, wonen en tuin. Meer dan 100 aanbieders presenteren zich vanuit luxe paviljoens verspreid in het park

 

Op zaterdag 18 juni en op zondag 19 juni zijn wij de gehele dag aanwezig in het Tuinadviescentrum van de Tuinen van Appeltern voor het geven van tuinadviezen.

Misschien voor u een goede aanleiding om nieuwe inspiratie op te doen voor uw eigen tuin of gewoon te genieten van het vele moois dat Fleurig en De Tuinen van Appeltern u te bieden hebben.  En voor ons is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om onder het genot van een drankje gewoon even met u bij te praten over uw tuin en mogelijke verbeteringen.

 

De Tuinen van AppelternVrije entree voor Fleurig en De Tuinen van Appeltern.

Ontvangt u van ons elk kwartaal “Tuinnieuws” vanuit Appeltern, dan bent u als relatie van Trendy Tuinen Oisterwijk bv. geregistreerd en heeft u ook recht op gratis entree. Niet alleen voor de Tuinen van Appeltern zelf, maar ook voor het Lifestyle event Fleurig.

En bent u er niet zeker van of u Tuinnieuws ontvangt en/of geregistreerd staat, neem dan even contact met ons op.

 

 

Wordt Taxusdonor voor de kankerbestrijding.haagdonor

Taxus bevat baccatine, dit is een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus.

Hoe wordt je Taxusdonor vanuit je eigen tuin ?

  • snoei de jonge taxusscheuten (10-15 cm) van uw taxushaag en vang dit snoeisel op een doek of een zeil op, zodat het zuiver blijft
  • dus geen oude twijgen die al verhout zijn, maar alleen het jonge zachte groen
  • snoeisel kan bij ons aan de Spreeuwenburgerweg 90 worden ingeleverd, wij zijn inzamelpunt voor deze sympathieke actie

Bent u zelf niet in de gelegenheid uw taxushaag te knippen, dan kunnen wij dit uiteraard voor u doen.

In overleg met u kunnen we eventueel ook het taxussnoeisel voor u ophalen. Onze vergoeding voor de inzameling van dit Taxussnoeisel staan wij graag af aan het goede doel (www.vergrootdehoop.nl)

 


buxusBuxusschimmel en Buxusmot

De buxusschimmel was al iets langer een plaag, maar sinds enkele jaren heeft ook de buxusmot in Nederland zijn intrede gedaan en vooral vorig jaar was de overlast ook in Brabant zichtbaar. Buxus heeft jarenlang geen natuurlijke vijanden gehad maar momenteel is een regelmatige inspectie geen overbodig werk en bij tijdig ingrijpen is een effectieve bestrijding vaak nog mogelijk en blijft  uw oude Buxushaag of Buxusbol behouden. Maar het is uiteraard beter voorkomen als genezen. Zorgen voor een goede plantgezondheid is in oorsprong de beste medicijn, logisch toch, want dat geldt eigenlijk ook voor ons als mens. Een regelmatige bemesting (bladvoeding) met Topbuxus Buxustablet geeft uw buxus al de nodige weerstand en indien nodig is ook een bestrijding van de mot en/of de larve mogelijk. Heeft u over bovenstaande nog vragen of wilt u ter plekke advies of praktische hulp, dan kunt u altijd telefonisch (013-5903692)bij ons terecht

 

Wij wensen u een mooie en fleurige zomer toe.