Nieuwsbrief zomer 2015

NIEUWSBRIEF ZOMER 2015

ZOMERSE CAPRIOLENTerras tuin Oisterwijk

Het weer heeft nog niet echt spontaan meegewerkt, maar de metereologische zomer is toch echt begonnen. En de zomertijd is vaak bij uitstek geschikt om de tuin in alle facetten te beleven. En die beleving is voor iedereen anders. Voor de een is dat samen met familie en vrienden op het terras ontspannen genieten. De tweede is juist actief bezig met allerlei klusjes rondom huis. De tuin is een belangrijk verlengstuk van de eigen woon- en leefomgeving. Lekker met een goed boek, wegdromen bij de vijver, genieten van alle fraaie groentinten of een rijkbloeiende struik of border, een fijne schaduwplek, of juist verschillende zonnige hoekjes, maar ook  trimmend achter de maaimachine of druk met de eigen moestuin. En zolang als je er plezier aan beleeft is het ook geen werken.

 

MEET and GREET………. op 20 en 21 juni 2015logo appeltern

Ook dit jaar willen wij u graag uitnodigen voor een bezoek aan de  De Tuinen van Appeltern.

Jaarlijks zijn wij bij De Tuinen enkele dagen aanwezig in het Hovenierspaviljoen voor het geven van tuinadvies. Maar tevens is er ook tijd en mogelijkheid om onder het genot van een drankje gewoon gezellig even bij te praten over uw eigen tuin. Iets wat normaal in de hectiek van de dagelijkse arbeid wel eens te weinig gebeurt. Om u daarbij ook nog iets extra’s te kunnen bieden vallen deze data geltijdig met het tuin-en lifestyle event FLEURIG 2015.

 

FLEURIG 2015, tuin en lifestyle-event
Van zondag 14 t/m zondag 21 juni is dit event te gast bij De Tuinen van Appeltern. Het schitterende en inspirerende FLEURIG_LOGO 2015tuinenpark is dan ook het decor van Nederlands bekendste tuinbeurs.Naast de aanwezigheid van gespecialiseerde kwekers, vindt u in deze “tuinweek” ook tal van aanbieders van lifestyle- en outdoor producten. Vaak ook niet de gebruikelijke in de winkel verkrijgbare producten maar originele en vaak uit eigen fabricage gemaakte artikelen.Dit alles in combinatie met workshops, rondleidingen, het tuinenfestival, demonstraties, natuurlijk spelen, tuinadviezen, etc. Bovendien betaalt u niets extra’s voor de combinatie bezoek aan Fleurig en aan De Tuinen.

 

TUINONDERHOUDTaxus snoeien tuinonderhoud

Behalve ontspannend genieten, moet er met een zekere regelmaat ook fysieke inspanning geleverd worden om de tuin in goede staat te houden. En niet iedereen met een tuin is een liefhebber “met groene vingers”, maar dat is ook niet altijd nodig.  Het onderhoud kan worden voor een belangrijk deel afgestemd op ieders individuele behoefte en beschikbare tijd. Maar er zijn ook altijd enkele werkzaamheden die enige extra vakkennis behoeven. Denk daarbij aan bijv. snoeiwerkzaamheden en het zorgen voor een optimale plantgezondheid. En last but not least geldt ook hier: wat voor de een ontspanning is, is voor de ander inspanning.

 

VHG-hoveniers strijden mee tegen KANKER !vhg

Binnenkort is het weer tijd om Taxushagen te snoeien. Wist u dat het snoeisel van de Taxus baccata een belangrijke grondstof bevat voor de chemotherapiebehandelingen bij kankerpatiënten ? Namens de organisatie “Vergroot de Hoop” willen wij u vragen om indien mogelijk deel te nemen aan deze nationale inzamelactie. Van 15 juni tot en met 31 augustus kan het taxussnoeisel worden ingeleverd en wij als Trendy Tuinen Oisterwijk bv. werken daar graag aan mee.         *******     1 kubieke meter taxussnoeisel = 1 chemobehandeling    ******* Meer weten, of heeft u hulp nodig dan even bellen. Wij komen graag uw Taxushaag snoeien.

 

VAKANTIETuinberegening

De vakantietijd breekt weer aan. Zowel de voorpret, alsook de vakantie zelf is meestal een een heerlijke tijd van ontspanning, genieten van eigen land of van andere landen, van culturen en ontmoetingen met andere mensen. A       lleen de thuiskomst soms wel eens tegenvallen, tenminste als u niets geregeld heeft voor o.a het tuinonderhoud. Lang gras, onkruid en verdroogde planten doen het vakantiegevoel dan al snel omslaan in een stukje stress. Als u vooraf hierover bijvoorbeeld met ons afspraken maakt, dan wordt het noodzakelijke werk ook meteen  vakkundig gedaan. Bijkomend voordeel is dat er tevens een oogje in het zeil wordt gehouden en bovendien lijkt het alsof de bewoners helemaal niet weg zijn.

 

BTW   6 %btw

De tijdelijke maatregel waarbij arbeid wordt belast met 6% btw lijkt per 1 juli te vervallen, al zijn VHG, MKB en Bouwend Nederland nog steeds via diverse kanalen nog drukbezig met een lobby voor verlenging van deze maatregel. Met name onze eigen branche-organisatie VHG zet daarbij de troeven vnl. op alle positieve effecten van meer groen. Ik noem daarbij klimaat, gezondheid, duurzaamheid, leefgenot, concentratie, productie, veiligheid, etc. etc.  We wachten in spanning op alle resultaten van deze lobby.

 

P.S.

Als vaste relatie van Trendy  Tuinen ontvangt u 4x per jaar Tuinnieuws vanuit de Tuinen van Appeltern (niet te verwaaren met deze eigen Nieuwsbrief). In dat geval heeft u altijd gratis toegang tot de Tuinen van Appeltern, en dus ook tijdens gratis toegang tot FLEURIG 2015.

Twijfelt u eraan of dit ook voor u geldt, dan moet u even bellen en kijken we dit voor u na. En ontvangt u geen Tuinnieuws, heeft u eventueel ook tuinplannen en wilt u ook graag naar de Tuinen van Appeltern of naar Fleurig, dan kunt u natuurlijk ook altijd met ons contact opnemen.