Tip van de maand januari 2014

Wij wensen u een nieuw jaar zonder zorgen, met vriendschap en gezondheid in overvloed, maar vooral ook een jaar vol van tuingeluk.

Bedankt voor 2013Oisterwijks winters ven
Aan het begin van het nieuwe jaar willen wij u eerst bedanken voor uw vertrouwen tijdens het afgelopen jaar. We zijn trots en blij met de vele uitnodigingen voor samenwerking, en dat wij dan onze visie en vakkennis met u mochten delen. Soms alleen voor advies of ontwerp, soms voor een renovatie of een geheel nieuwe aanleg van de tuin, en vaak voor allerlei onderhoudswerkzaamheden.

Een schitterend en bloeiend 2014.
Voor 2014 wensen wij u gezondheid en geluk, dan kan het jaar eigenlijk al niet meer stuk. Wij hopen en doen ons best om u ook in het nieuwe jaar veel tuinplezier te bezorgen. Hopelijk een fantastisch tuinjaar met een mooie lente vol nieuw elan en vrolijkheid, met een aangename zomer vol warmte, met de kleuren en geuren van een heerlijke herfst en met de geborgenheid van een mystieke wintertuin.

Kijkt u ook zo uit naar het voorjaar ?Cornus alba Sibirica
En al hebben we nog weinig echte winter gezien en kan januari en ook februari nog het nodige winterweer opleveren, met het lengen van de dagen komen bij ons de voorjaarskriebels toch langzaam opzetten.
En…….deze tijd is bij uitstek geschikt voor bijna alle tuinwerkzaamheden !! Kijk maar eens op www.vergetentuinseizoen.nl     Alleen bij een periode van echte vorst of een pak sneeuw, dan houdt het werk buiten even op, behalve sneeuwruimen natuurlijk.

Tuinplannen.
En is het weer dusdanig dat het buitenwerk even moet wachten, dan is er in de voorbereiding nog genoeg te doen om in elk geval klaar te zijn als de echte winter verdwijnt. Voorbereiding kost nu eenmaal tijd en die tijd kom je anders tekort in het voorjaar. Plannetjes maken, ideeën uitwerken, gereedschap nakijken of materialen bestellen, nu doen. En ook bij ons is de wachtrij nu kort en in het voorjaar wordt deze automatisch een stuk langer.

Hoe gelukkig bent u met uw tuin ? DSC00391Bent u niet helemaal tevreden over de huidige tuin ? Is het gevoel niet goed ? Kost het u teveel tijd ?
Met de toetsing van uw tuin aan 4 basisvoorwaarden kunnen wij u het juiste advies geven of de goede middelen aanreiken om alsnog het goede tuingevoel te krijgen. Eigenlijk is het vaak gemakkelijker en eenvoudiger als u denkt. Uw tuingeluk is simpel gezegd gebaseerd op 4 basisvoorwaarden : verhoudingen + volume + privacy + energiebalans.  www.tuingeluk.nl
Eigen sfeerwensen, lijnenspel, materiaalkeuze, plantenkeuze en toegevoegde accessoires zijn daarnaast een extra toegevoegde waarde. Wat is er nu mooier dan elke dag genieten van uw tuin, uw eigen leefomgeving.

Tuinonderhoud geen last, maar lust.
Een open deur om te zeggen dat tuinonderhoud nodig is. Maar wel een punt van aandacht, want wat voor de één ontspanning is, is voor de ander inspanning. En soms ontbreekt gewoon de tijd of heeft men geen groene vingers. Tuinonderhoud moet echter nooit veel meer tijd vergen als gewenst is. Dat is o.a. ook 1 van de 4 basisvoorwaarden voor Tuingeluk. Ook voor deze voorwaarde kunnen wij u de passende oplossingen aanbieden.

Wij zijn er in elk geval klaar voor.Helleborus_niger
Het voorjaar geeft niet alleen de natuur nieuwe energie, maar zeker ook ons zelf. Wij willen weer aan de slag. De noodzakelijke studiedagen en bijscholing zitten erop, de machines zijn nagekeken, het gereedschap is scherp en de eerste nieuwe tuinontwerpen liggen al klaar voor uitvoering. Heerlijk, weer buiten aan de slag. Hopelijk bent u straks ook zover en kunnen we de lente en het nieuwe leven maar van harte welkom heten.

Tuinen van Appeltern
Aangezien de tuin voor iedereen anders is en door iedereen ook anders wordt beleefd, is het juiste tuingevoel moeilijk voor iedereen apart te omschrijven. Elke tuinbezitter heeft zijn eigen identiteit en daarom kan dit gevoel het beste omschreven worden met sfeerbeelden. Daarom zijn wij ook trots op onze samenwerking met de Tuinen van Appeltern. Want dit is ook onze showroom met meer dan 200 voorbeeldtuinen en ontelbare ideeën, materialen en planten. Hier kunt u ideeën opdoen, tuinsferen voelen en beleven en hiermee kunt u uw eigen sfeer in een collage als “moodboard” samenstellen. Voor ons als ontwerper en uitvoerder een bijzonder goed handvat voor het creëren van uw eigen droomtuin.

Twitter en Facebooktuin-wintertuin01
Het genieten kan natuurlijk ook beginnen met een klein berichtje, een interessante actualiteit, een nuttige tuintip, of zomaar een weetje op het gebied van de leefomgeving in het algemeen of de tuin in het bijzonder. Met de huidige Social Media kan dit genieten op ieder gewenst moment bij u binnenkomen. Als Exclusief geselecteerde Hovenier en als Tuingelukcoach willen wij graag afzender zijn van het goede tuingevoel en daarom willen wij u uitnodigen om onze facebook-pagina te bezoeken en “leuk te vinden” …………………………….We like your like !

Weetjes en Wetenswaardigheden
– De Tuinen van Appeltern in 2014 met nog meer tuinen, activiteiten en extra’s
www.appeltern.nl/nl/kalender

Tuintips voor de maand januari.20130124_132422
– kleuraccenten in de winter met leuke winterbloeiers
– snoeien, het kan nu……en heeft u vakkundige hulp hierbij nodig, dan kunnen wij dit bijvoorbeeld ook samen met u doen
– komt er nog sneeuw ? klop dan even de sneeuw van groenblijvende planten en vooral van de coniferen
– bij open weer zijn terras en andere bestrating nu goed te reinigen tegen groene aanslag met hogedrukreiniger of met biologisch middel
– verzakte bestrating ophalen of een nieuw terrasje aanleggen, alles kan nu
– het tuinmeubilair nakijken en schoonmaken voor een nieuw tuinjaar
– tuinplezier kan nu al beginnen, stel uw tuinplannen dus niet langer uit want het is zo weer lente