Tip van de maand juli 2012

Zomer in de eigen tuin, bewegend relaxen en rustend genieten in je eigen paradijsje.

De tuin als vakantiebestemming Bewust of onbewust en al of niet beïnvloedt door de negatieve berichtgeving in alle media doen veel Nederlanders misschien wel een stapje terug. Men zoekt zijn vertier iets dichter bij huis. Trots op de eigen omgeving, het gemak van alle voorzieningen onder handbereik, samen met de economische omstandigheden kunnen dan van invloed zijn om eens een keer minder op vakantie te gaan of een andere bestemming te kiezen. De eigen tuin kan daarbij een heel aantrekkelijk alternatief vormen. Uw tuin is eigenlijk het dichtstbijzijnde vakantieland.

Bezienswaardigheden
De tuin, dat bent u zelf. Hoe meer u van u zelf terug vindt in uw tuin des te beter is het gevoel. Alle tuintrends hoeft u daarbij helemaal niet te volgen als u dat niet wilt. Wat u zelf leuk vindt is het belangrijkste, niets is daarbij te gek als het de eigen tuinkamer betreft. Een mooi beeld, een eigen natuurlijke creatie, een fotowand, watercreaties in vele vormen, een pergola, doorkijkjes, een spiegelwand, buitenhaard, veranda, etc. Kunst, cultuur en creativiteit van eigen bodem als bezienswaardigheid voor familie, vrienden en bekenden.

Lekker buiten eten
Gezellig op het terras, de barbecue bij de hand of rechtstreeks vanuit de eigen keuken of vanuit de buitenkeuken. Terrasoverkappingen in vele soorten en maten, al of niet met verwarming zorgen voor een mediterrane sfeer in de avonduren. Lekker bijpraten onder genot van een drankje en een hapje, genietend van de lange avonden. De tuinverlichting, het spel van licht en schaduw, de haard en het genot van het verblijf in de buitenkamer geven het echte vakantiegevoel.

Green gym
In elk exotisch vakantieoord wordt u van tijd tot tijd lastig gevallen door een animatieteam, dat met u wil gaan aqua-joggen of een ander vorm van beweging voor u in petto heeft. In de eigen tuin kunt u uw oefeningen doen waneer u zelf wil. En het leuke is, uw tuin heeft mooie “fitness toestellen” in overvloed en u kunt ze gebruiken wanneer u maar wilt. Wat is er nu mooier dan uw eigen gymzaal in de buitenruimte.

Dagtripjes
En wilt u toch nog dagtripjes maken dan is een bezoek aan De Tuinen van Appeltern of de Floriade in Venlo meer dan de moeite waard

Vakantietips:

  • verdeel het noodzakelijke tuinwerk (onderdeel van “green gym”), gewoon elke dag een beetje doen
  • zet de tuinstoelen of een tuinbankje eens op een andere plek als normaal
  • schilder bijvoorbeeld eens een wand in een zomerse kleur en laat u verrassen door het effect, gewoon durven doen
  • eventueel samen met de kinderen een boomhut bouwen
  • bij warm weer is het sproeien van de tuin ook een goede vorm van verkoeling