Vrolijke vakantietijd!

De vakanties zijn begonnen. Misschien nog niet overal, maar ook daar duurt het niet lang meer. Een paar weekjes een ander patroon, een ander ritme. Gelukkig besteden de media naast een overzicht van alle bijzondere bestemmingen en binnenlandse bezienswaardigheden ook aandacht aan de zorg voor de tuin. Met de goede voorzorg kan hij heus tegen een stootje. Wij hopen vooral dat de vakantie voor iedereen een vrolijke tijd mag worden, met veel kleur en de rust waar zo naar verlangd is.

Vrolijk tuinnieuws

Het gaat goed met de Nederlandse Tuin. De tuinen die worden aangelegd worden steeds groener en het comfort wordt steeds aangenamer. Producenten van tuinmaterialen en kwekerijen innoveren bestaande producten en komen met nieuwe aanvullingen. De klimaatbestendige borderpakketten zijn fantastisch! Maar ook de bestratingsmaterialen, het meubilair en de constructiemogelijkheden voor wanden en tuinplateaus. En dan hebben we het nog niet eens over de steeds slimmere robotmaaiers, de zwemvijver technologie en lampen op zonne-energie. Het leukst bij alles is dat nieuwe creaties vooral worden bedacht om het tuinplezier te vergroten!


Het openbaar groen wordt mooier

We zijn ervan overtuigd dat je binnen nu en 10 jaar vrolijker wordt van de openbare ruimte dan van een gemiddelde achtertuin. Het heeft te maken met dat gemeenten en bedrijven steeds meer investeren in biodiversiteit.
Ook zijn er de laatste jaren prachtige producten voor zijn ontwikkeld, die voor een consument nog maar mondjesmaat beschikbaar zijn. Kijk maar eens naar Bloomingfields. We horen het graag als je meer zou willen weten; ze zijn te bezichtigen in de Tuinen van Appeltern.

Morele plicht

Het is niet makkelijk om een mening te hebben in deze tijd vol protesten en boerenblokkades. We denken dat de afzonderlijke situaties en belangen daarvoor te veel van elkaar verschillen. Eén lijn is bijna niet te trekken. We vinden wel dat we met elkaar tenminste de morele plicht hebben om na te denken over de extreme klimatologische veranderingen en hoe die het hoofd te bieden. Als Appeltern Tuinexperts doen we dat steeds en we hopen dat onze collega’s en tuincentra, net als wij blijven nadenken over hoe noodzakelijke veranderingen nog beter en sneller kunnen.

Natuurinclusief bouwen wordt verplicht

Het belang van natuur en groen wordt met dag groter! NL Greenlabel pleit er al jaren voor dat grote bouwers en projectontwikkelaars alleen nog maar natuurinclusief zouden mogen bouwen. We zijn het daar natuurlijk volmondig mee eens en zijn blij dat er nu ook wetgeving voor wordt gemaakt. Het is daarna aan ons als hoveniers om ook het private domein van de bewoners volledig groen en aangenaam te gaan inrichten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *