Aanlegproject Rosmalen

Kleiterp

 

 

 

Dit gerealiseerde project in Rosmalen omvat een grote renovatie van zowel de voor als achtertuin.

De bestaande bestrating wordt grotendeels gehandhaafd, alleen wordt het lijnenspel aangepast aan het nieuwe inrichtingsplan. De aanwezige Meidoorn en Prunus worden in het plan ingepast. Verder wordt de hele tuin strakker en rustiger opgebouwd zodat het meer een geheel wordt.

 

 

1

 

Om te beginnen wordt de gehele tuin wordt leeggehaald zodat er ruimte ontstaat om te werken. Te verwijderen beplanting wordt gerooid en afgevoerd, en de te handhaven beplanting wordt gesnoeid. Met uitzondering van de te handhaven bomen en klimplanten wordt de overige beplanting allemaal in depot gezet zodat deze niet steeds in de weg staan tijdens de aanleg van de tuin.

Nu is er voldoende ruimte ontstaan om met het uitzetwerk te beginnen, gevolgd door de grondwerkzaamheden, verwijderen van het oude cunet, uitgraven nieuw cunet voor aanpassing terras en het spitten van de borders en gazon.

 

2

 

Nadat het terras is aangepast wordt de pergola geplaatst. Robuuste palen en liggers van Douglashout.

HetΒ Douglashout is afkomstig van Landgoed De Utrecht en wordt op een duurzame manier geproduceerd.

 

 

3

De gerealiseerde hoogteverschillen, verhoogde border en het waterelement zijn van CorTenstaal.

De verhoogde border is aangepland met kruiden, in de grote border is gekozen voor groepen vaste planten afgewisseld met enkele solitair heesters. Om toch wat hoogte in deze border te verkrijgen zijn er 3 Leibeuken geplaatst. Deze worden tegen de achterwand afgewisseld met een aantalΒ klimrozen.

 

5

 

 

 

Ook de voortuin is geheel op de schop gegaan. Waar eerst meerdere plantvakken, omrand door Taxus waren is er nu 1 grote omkaderde border gemaakt. In deze border staan 3 Kornoeljes met daaronder een bodembedekker. In het voorjaar komen er grote groepen Narcissen tussen te bloeien.

Tevens is er een hoek gereserveerd voor de trampoline.

 

 

4

 

Bij de voordeur zijn de bestaande betontegels vervangen door grote graniettegels, welke in combinatie met gebakken waalformaat klinkers zorgen voor een rustieke uitstraling.

 

 

Deze eyecatcher van dit project staat centraal in de achtertuin!

6