Project aanleg tuin Tilburg

Inrichtingsplan

Dit project is een echte uitdaging. De tuin is gelegen aan het water met een hoogteverschil van ruim 1,5 meter. Het is de bedoeling om aan het water een tweede zitgedeete te realiseren onder een overkapping. Verder had men de wens van zowel een berging als een aparte fietsenberging.

TrendyTuinen

 

Het uitgangspunt is een tuin met een vervallen tuinhuis, speeltoestel dat niet meet wordt gebruikt. En ook  een gladde, rottende vlonder aan het water. Tegen het terras aan de achtergevel staat een rij van 4 bolboompjes, dat en een aantal andere bomen maakt de tuin meteen een stuk kleiner. De grote Esdoorn blijft wel behouden alsmede de bomen op de waterkant.

 

 

TrendyTuinen

 

Eerst maar eens even ruimte maken door het verwijderen van alle oude bestrating en beplanting die niet wordt hergebruikt. De oude houten keerwanden worden gesloopt. Vervolgens worden tuinhuis en speeltoestel gedemonteerd.

 

 

TrendyTuinenAls er dan voldoende werkruimte is ontstaan kan met de opbouw van de tuin worden begonnen.

Anders als anders is dat nu moet worden gestart aan het einde van de tuin, meestal wordt begonnen aan het huis zodat alles mooi op elkaar aansluit. In deze situatie is dat niet mogelijk om dat je moet beginnen met het maken van de keerwanden. Aangezien dit zwaar materiaal is moet alles machinaal worden aangevoerd en verwerkt.

 

TrendyTuinen

 

Na zorgvuldig meten en uitzetten wordt de volgende rij met keerwanden geplaatst. Deze maakt de scheiding van het tweede terras aan het water en de siertuin, die op de hoogte wan de woning ligt.

 

TrendyTuinen

 

Na de aanleg van de keerwanden en de bestrating heb je al behoorlijk zicht op de hoofdlijnen van de nieuwe tuin.

Nu is het tijd om de veranda bij het water, en de twee bergingen te creëren. Deze wordt uitgevoerd in inlands Douglashout. Dit hout is afkomstig uit bossen in de buurt van dit project. Een duurzamer product is voor deze tuin niet te verkrijgen.

 

TrendyTuinen

 

Van deze zelfde houtsoort wordt ook de vlonder en pergola gemaakt.

Laatste stap is de aanplant van de borders en de aanleg van het gazon aan de beurt.

 

 

En het eindresultaat!TrendyTuinen

TrendyTuinen